Straipsnių paieška
2021-11-18

Darbo paieška 2022 metais

Prognozės ieškantiems darbo 2022 metais yra puikios. Darbo rinka perkaitusi ir visi ieškantys darbo turi galimybę susirasti darbo vietą pagal sugebėjimus.

Moksleiviai vasaromis yra laukiami atlikti sezoninius darbus, nes sezoninių darbuotojų poreikis išlieka milžiniškas. Darbuotojai aptarnavimo sferoje, gamyboje, žemės ūkyje yra laukiami, ypač vasaros laikotarpyje. Studentai kuo toliau, tuo anksčiau pradeda dirbti. Vieni studentai ieško bet kokio darbo, kad galėtų užsidirbti pragyvenimui, kiti – jau nuo pirmų studijų metų ieško darbo būsimai specialybei žinias kaupti. Įmonės dažniausiai pozityviai žiūri į studentus, kurie pradeda dirbti studijų metais tikėdamosios užsiauginti sau tinkamus darbuotojus, kurie ir baigus studijas liks dirbti įmonėje.

Žmonės, kurie neturi darbo, dažniausiai gauna nemažai darbo pasiūlymų, iš kurių tikrai nelengva išsirinkti geriausią. Žmonių darbo vietos pasirinkimo kriterijai yra įvairūs: atlyginimas, darbo vieta, tobulėjimo galimybės, buvusių darbuotojų atsiliepimai ir t.t. Kiekvienam iš mūsų tie kriterijai gali būti skirtingi, todėl ir prioritetus renkamės visi skirtingai.

Jeigu darbo pasiūlymų negauname, tikrai verta susimąstyti, ar mes adekvačiai vertiname savo galimybes. Šiuo metu tikrai gera proga įsilieti į darbo rinką. Taip pat dažnai yra galimybė pakeisti savo darbinę kryptį (specialybę, pareigybę) į galbūt kažkada svajotą darbo vietą. Aišku, kad keitimas būtų sėkmingas, būtina įdėti daug pastangų: pvz. išmokti naują programą ar pasitobulinti senus (primirštus) įgūdžius, kad jūsų svajonė išsipildytų. Lengviausia ieškotis darbo, kaip ir visada, yra dirbantiesiems. Prieš juos atsiveria daug galimybių. Sėkmė aplanko tuos, kurie vis dėlto savo norus labiau sukonkretins, t.y. įsivardins, kokio darbo ieško. Jeigu žmogus ieško bet kokio darbo, jį retai aplanko sėkmė. Kokios pareigos, koks darbo pobūdis, darbas ofise ar nuotolinis, darbas kolektyve ar labiau individualus ir t.t., geriausia, kai į šiuos klausimus turite sau atsakymus. Svarbu atsakyti sau į klausimą: Kodėl keičiu darbą? Keisti jį dėl mados, kad kiti keičia, tikrai neverta. 2022 metai bus tikrai palankūs bet kurios srities specialistams, nes jų labai trūksta.

Sėkmės ieškant darbo 2022 metais!
P.S. Ir kantrybės!
Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...