Straipsnių paieška
2020-05-05

Netekau darbo! Ką daryti?

Darbo praradimas yra vienas didžiausių stresų, kuris gali įvykti žmogaus gyvenime. Kaip elgtis, kai tai atsitinka?
Visų pirma, reikėtų suprasti, kad gyvenimas toliau tęsiasi ir darbo galimybių būtinai atsiras ir Jums. Tai yra tinkamas momentas padaryti išvadas apie buvusį darbą, kas patiko, kas nepatiko, ką galėjote geriau atlikti, kokios savybės nepadėjo buvusiame darbe. Gili analizė ir padarytos tinkamos išvados leis geriau suprasti savo poreikius, galimybes, stipriąsias ir silpnąsias puses. Tai yra tinkamas metas susirasti darbą, kurį mėgtumėte ir būtumėte naudingas.

Naujo darbo paieškos būdų yra ne vienas ir yra būtina juos visus naudoti.
  • Pirmiausiai reikėtų pranešti draugams, pažįstamiems, kad ieškote naujo darbo galimybių. Darbo paieška „per pažįstamus“ yra vykdoma visame pasaulyje ir tai nėra nieko blogo ar gėdingo. Darbo ieškojimas socialinių tinklų pagalba ieškančiajam suteikia galimybę paskleisti informaciją plačiai auditorijai.
  • Gyvenimo aprašymo (CV) siuntimas tiesiogiai į personalo atrankos įmones taip pat padidina Jūsų galimybes.
  • CV siuntimas tiesiogiai į įmones taip pat kartais pasiteisina.
  • CV užpildymas karjeros portaluose suteikia galimybę įmonėms pastebėti Jus kaip ieškantį darbo asmenį.
Visi šie paieškos būdai gali būti atliekami kartu, taip padidinant galimybes ieškant naujo darbo. Kuo daugiau „meškerių užmesite“, tuo daugiau šansų, kad „žuvis“ užkibs.
Dauguma darbdavių pirminį kontaktą stengiasi užmegzti telefonu. Todėl labai svarbu yra perskambinti, pamačius praleistą skambutį nepažįstamo numerio. Stengtis prisiderinti prie darbdavio siūlomo susitikimo laiko. Prieš darbo interviu, būtinai pasidomėti apie įmonę, kuo ji užsiima. Nepasitikėti paskalomis. Informacija apie įmonę bus naudinga darbo pokalbyje. Darbo pokalbiui būtina pasiruošti! Jis praeina sklandžiai tik tuomet, kuomet abi pusės būna pasiruošusios. Reikia mokėti aiškiai, trumpai, informatyviai pristatyti apie savo įgūdžius, buvusius darbus ir Jūsų darbo patirtį. Taip pat nebijoti paklausti, ko darbdavys tikisi iš Jūsų naujame darbe, kokių Jūsų įgūdžių prireiks naujame darbe. Abiems pusėms kruopščiai išsiaiškinus apie galimybes ir lūkesčius, atsiranda daugiau šansų susirasti svajonių darbą.
Pradėjus darbo paiešką, reiktų suprasti, kad šis procesas irgi yra darbas. Reikia įdėti daug pastangų, laiko, kad susirasti tą darbą, kurio nenorėtumėte keisti. Kuomet į darbą nepriima, nepamiršti paskambinti ir padėkoti už suteiktą galimybę. Tai mažai kas daro, bet tai palieka didelį įspūdį. Ieškant darbo reikia ir sėkmės. Kuo daugiau ir kokybiškesnio darbo įdėsite į darbo paiešką, tuo didesnė sėkmė Jus aplankys.

Sėkmės ieškant darbo!

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...