Straipsnių paieška
2013-02-27

Kaip kurti darbo pažinčių tinklą?

Yra įvairių nuomonių apie darbą „per pažintis“. Mes neagituosime, gerai tai ar blogai, bet pažintys padėti rasti darbą tikrai gali. Daugelis darbdavių ieškodami darbuotojo klausinėja ar jie pažįsta žmonių tinkamų į vieną ar kitą darbo vietą. Ir nors dauguma visuomet rengia tradicines atrankas, bet pažintys gali padėti lengviau pakliūti į darbo pokalbį. Tačiau tam, kad lengviau įsidarbintum, reikia turėti savo „pažinčių tinklą“. Jis nesukuriamas per dieną, bet verta pasistengti.

Pirmas žingsnis, kurį turėtumėte padaryti, tai susikurti savo vizitinę kortelę. Šiuo metu yra daug įmonių, kurios už nedidelę kainą gali lengvai tai padaryti. Dalį kortelių laikykite savo piniginėje, kad susidomėjusiam jomis asmeniui galėtume lengvai ją paduoti. Taip pat stenkitės keistis vizitinėmis kortelėmis su kitais asmenimis. Jų korteles galite kaupti atskirame dėkle, kad prireikus lengvai surastumėte. Juk tas pats asmuo gali vieną dieną būti vadybininkas, o kitą įmonės vadovas tiesiogiai sprendžiantis darbuotojų priėmimo klausimą.

Stenkitės nuolat bendrauti su kolegomis. Ne paslaptis, kad darbuotojai įmonėje keičiasi, todėl geriau nuolat bendrauti ir palaikyti ryšį net su darbą pakeitusiais kolegomis. Galbūt buvęs bendradarbis dirba Jūsų svajonių įmonėje, žino visas jos naujienas ir galėtų reikalui esant jus parekomenduoti vadovui?

Dalyvaukite įvairiuose seminaruose ir renginiuose. Ten galima sutikti daug įvairių profesijų žmonių, svarbiausia yra norėti bendrauti. Tik nepamiškite apsikeisti vizitinėmis kortelėmis!

Prisijunkite prie įvairių atitinkančių Jūsų kvalifikaciją organizacijų. Taip ne tik bendrausite su panašaus profilio asmenimis, bet ir galėsite sužinoti karščiausias naujienas įvairiose įmonėse. Galbūt kaip tik atsilaisvino vieta kurioje nors įmonėje ir jie ieško patikimo darbuotojo?

Padėkite žmonėms. Nesvarbu, ar tai yra Jūsų kolega, ar buvęs klasiokas, ar neseniai sutiktas pažįstamas. Dažniausiai geri darbai grįžta. Juk ne be reikalo yra posakis „ranka ranką plauna“. Jeigu jums reikės pagalbos darbo paieškos srityje, turėsite gerą sąjungininką.

Palaikykite ryšius. Šiais laikais tai yra lengva, nes turime puikias komunikavimo sąlygas. Nepamiškite pasveikinti su gimtadieniu, vardadieniu, vestuvėmis ir kita. Pasistenkite įtraukti į Facebook, LinkedIn tinklus, Skype kontaktus. Tai nieko nekainuoja, bet tuomet jus daug lengviau prisimins.

Šie patarimai yra tik pagrindiniai kuriant pažinčių tinklą. Juk tinkamo žmogaus žinojimas gali atverti tinkamas duris. Sėkmės ieškant darbo!
 

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...