Straipsnių paieška
2015-12-21

Kaip neprarasti motyvacijos?

Šiomis dienomis dažnam tampa sunku pakelti kasdieninį gyvenimo tempą, išgyventi toje pačioje kasdienybės rutinoje ir nepasiduoti, toliau siekti užsibrėžtų tikslų. Ne kiekvienas sugeba atrasti motyvacijos, užsispyrimo pradėtiems darbams, o ir paskatinimo iš šalies dažnai neatsiranda. Net ir dirbantiems su užsidegimu dažnai darbe pradeda kažko trūkti. Viena iš idėjų, kuri galėtų padėti susigrąžinti efektyvumą tiek darbe, tiek gyvenime – motyvacijos, saviugdos knygų skaitymas. Daugelis šių knygų padeda į gyvenimą, profesiją pažvelgti kitu kampu ir iš naujo atrasti įkvėpimo. Štai kelios knygos, kurias rekomenduoja profesionalai:

  1. Walter Isaacson – "Steve Jobs. Oficiali biografija". Steve’as Jobsas buvo daugiau nei ,,Apple” įkūrėjas, per tris dešimtmečius iš tėvų garažo išauginęs savo kompaniją į sėkmingiausią pasaulyje technologijų įmonę. Jis padarė perversmą septyniose srityse: asmeninių kompiuterių, animacinių filmų, muzikos, telefonų, planšetinių kompiuterių, skaitmeninės leidybos ir mažmeninės prekybos. Dar svarbiau: šaltas kompiuterines technologijas jis pavertė patogiomis, žmogiškomis, lengvomis naudoti. Tačiau St. Jobsas - ir ypatingai prieštaringa asmenybė, apipinta mitų ir legendų. Visuomet taip pat apsirengęs (džinsais, sportbačiais ir paprastais juodais marškinėliais), tačiau visada pasiruošęs sudrebinti pasaulį inovacijomis.
     
  2. S. R. Covey – "7 sėkmės lydimų žmonių įpročiai". Prisiminkite štai ką: jei mokotės, tačiau nieko nedarote, tai reiškia, kad mokotės visiškai perniek. Jei turite žinių, tačiau jų netaikote, tai visos jūsų žinios nieko vertos. ,,Nieko nedarykite dėl karjeros. Viską ką darote, paverskite savo gyvenimo misija. Darykite tai su džiaugsmu, entuziazmu ir pasimėgavimu. Taip savaime ateis pripažinimas, sėkmė ir pinigai”,– sako autorius. Rašytojas pateikia 7 patarimus, kaip tapti savo gyvenimo šeimininku ir darnia asmenybe. Patarimai suteikia energijos, įkvepia, padeda siekti sėkmės versle, darbe ir gyvenime apskritai. Tai knyga, raginanti mąstyti.
     
  3. Robin Sharma – "Vienuolis, kuris pardavė Ferarį". Tai istorija apie Džulianą Mantlį, žymų advokatą, kuris dėl netvarkingo gyvenimo būdo patiria beveik mirtiną širdies smūgį pilnoje teismo salėje. Jo fizinė negalia sukelia ir dvasios krizę, kuri paskatina jį keisti gyvenseną ir ieškoti atsakymų į svarbiausius būties klausimus, kuris išmoksta gyventi aistringai, tikslingai ir ramiai. Būtent tai, ko ieško daugelis šiuolaikinių žmonių.

Taigi, jei norite pabėgti nuo nuobodžios rutinos savo gyvenime kažką pradėti keisti galite jau nuo dabar. Keiskite savo gyvenimą, tobulėkite nuolat skaitydami ir pritaikydami naujas žinias dėl geresnės ateities!

Ligita Šapranavičiutė

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...