Straipsnių paieška
2013-02-18

Kaip internetą panaudoti savo naudai?

Internetas – galingas ginklas. Jis gali žmogų tiek sužlugdyti, tiek atverti jam visas duris. Daugelis darbdavių prieš įdarbindami kandidatą patikrina apie jį informaciją. Kartais ji gali padėti įsidarbinti, bet daug dažniau būna atvirkščiai. Kartais atrodo tinkamo darbuotojo kandidatūra atmetama todėl, kad jis išreiškė rasistinę arba įžeidžiančio pobūdžio informaciją internete. Todėl geriausia prieš darbinantis patikrinti informaciją apie save internete.

Pradžioje, norėdami apžvelgti informaciją įveskite savo vardą ir pavardę internete. Pažiūrėkite, kokia informacija apie jus skelbiama. Galbūt dalyvavote kokiose nors mokymuose ir Jūsų pavardė įrašyta dalyvių sąraše? Tuomet puiku. Arba aktyviai dalyvavote forume, kuriame konsultavote jo dalyvius įvairiais klausimais? Dar geriau. Bet jeigu pirmuose puslapiuose išmetė informaciją, kuri yra netinkamo turinio, susirūpinkite. Nepamiškite, kad pagal šią informaciją darbdavys spręs Jūsų kompetencijas atlikti vienas ar kitas pareigas. Jeigu negalite tiesiogiai atlikti duomenų šalinimo, susisiekite su tinklapio savininkais ir paprašykite jų pašalinti informaciją. Ypač tai aktualu tada, jei Jūsų bendravardis ir bendrapavardis užsiima nesąžininga veikla arba turi daugybę neigiamų atsiliepimų.

Jeigu neigiamą informaciją jau ištrynėte, dabar laikas įrašyti teigiamą. Užsiregistruokite įvairiuose su profesine veikla susijusiuose portaluose ir aktyviai dalyvaukite Jų veikloje. Konsultuokite mažiau patyrusius kolegas, diskutuokite įvairiais klausimais, rašykite komentarus ir apžvalgas po straipsniais. Stenkitės pateikti informaciją, kuri rodytų jūsų profesionalumą ir patirtį. Tačiau šiuo atžvilgiu svarbiausia, kad jus darbdavys rastų. Todėl kontaktų formoje arba komentarų vardo skiltyje parašykite savo tikrą vardą ir pavardę. Ši informacija yra labai naudinga ir sudaryti Jūsų kaip profesionalo įvaizdį.

Įkurkite savo profesinį tinkliaraštį. Jeigu mokate lengvai reikšti mintis, tuomet tinkliaraščio įkūrimas gali būti geriausias variantas. Nebūtina būti geriausiu savo srityje tam, kad turėtum ką pasakyti. Verskite įdomius straipsnius, rašykite įdomiomis temomis, mokykite tos srities pradedančius. Pavyzdžiui, buhalteris gali puikiai mokyti individualios veiklos savininkus buhalterinės apskaitos pagrindų. Taip ne tik įrodysite, kad puikiai išmanote savo veiklos sritį, bet ir pakilsite kaip specialistas darbdavio srityje. Tuomet dažniausiai būna, kad ne darbdavys renkasi darbuotoją, o darbuotojas darbdavį.

Kurkite mokomuosius video. Youtube yra puikus puslapis. O internete yra daugybė programų, kuriomis galima įrašyti savo darbalaukio vaizdą. Kaip ir tinkliaraščio atveju, mokomieji video gali padėti darbdaviui įrodyti, kad esate puikus specialistas. Taip pat čia galima pateikti ir savo darbų pavyzdžius, o nuorodą į juos įklijuoti CV. Taip pat Youtube yra puikus įrankis pateikti savo darbų pavyzdžius ir fotografai tuo puikiai naudojasi!

Tai toli gražu ne vieninteliai būdai, kuriais naudojantis galima gerokai padidinti savo vertę darbdavio akyse. Tačiau jais pasinaudojus, galima plačiau praverti duris į savo svajonių darbą.

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...