Straipsnių paieška
2015-04-10

Sezoninis darbas – misija įmanoma

Artėjant vasarai nemažai jaunimo pagalvoja, kad būtų neblogai susirasti sezoninį darbą. Idėja gera tik reikia ją įgyvendinti. :)

Sezoninis darbas – įžanga į karjeros pradžią. Sezoninio darbo metu pradeda formuotis darbo įgūdžiai ir pats požiūris į darbą. Mes manome, kad kiekvienas jaunas žmogus turėtų būti padirbėjęs vasaros metu. Dauguma jaunimo gyvena išlaikomi savo tėvų ir kartais tenka susidurti su jaunų žmonių požiūriu, kad  „pinigai auga ant medžių“. Sezoninis darbas dažniausiai tą mitą paneigia.

Indų plovėjai, padavėjai, pardavėjai lauke, aplinkos tvarkytojai, pagalbiniai darbininkai, sandėlio darbininkai, degustatoriai – tai dažniausiai pasitaikančios pareigybės, kurių ieško darbdaviai.

Sezoninio darbo galima ieškoti pagal gyvenamąją vietą arba pajūryje. Visai nesvarbu kokį darbą susirasite. Turėdami darbą išmoksite tam tikrų įgūdžių, sužinosite, kas yra pareiga, atsakingumas, darbo kolektyvas, įmonės vadovas, atlyginimas ir kiti specifiniai dalykai apie kuriuos įmanoma sužinoti tik darbe.

Atlyginimas nėra pats svarbiausias faktorius ieškant pirmojo darbo. Patirtis, kurią įgysite darbo metu nėra perduodama žodžiais, tai galima patirti TIK dirbant.

Sezoninio darbo galima ieškoti keliais būdais:

  • Per pažįstamus, gimines, draugus, tėvus. Būtinai paskleiskite žinią, kad ieškote darbo. Galbūt sulauksite jums palankių naujienų.
  • Per karjeros portalus galite pasižiūrėti sau tinkamo darbelio pagal gyvenamąją vietą. Jeigu domina darbas pajūryje, galite pasižiūrėti portalą www.cvklaipeda.lt. Čia rasite daug sezoninio darbo pasiūlymų.
  • Spaudoje, laikraščiuose dar kartais galima surasti sau tinkantį darbo skelbimą.
  • Galima naudotis ir įdarbinimo centrais. Pvz.: kiekvienais metais „Įdarbinimo tarpininkavimo centras“ www.itc.lt turi tam tikrą skaičių sezoninio darbo vietų.

Patarimas -  ieškoti visais įmanomais būdais, o neapsiriboti tik vienu. Kuo daugiau šaltinių naudosite ieškant sezoninio darbo, tuo daugiau šansų, kad jus aplankys sėkmė!

Gera žinia moksleiviams – kadangi poreikis laikiniems darbuotojams išaugęs, o daug studentų išvažiuoja vasarą padirbėti į užsienį, tai moksleiviai turi visus šansus susirasti sau tinkamą sezoninį darbą.

Paskutinis patarimas – susikurkite savo CV, tai padės jums prisistatyti darbdaviams.

Sėkmės ieškant darbo!

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...